Uitslag FC Utrecht - Sparta Rotterdam

FC Utrecht is uitstekend begonnen aan het seizoen. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen won Utrecht met 4-0 van Sparta Rotterdam.

FC Utrecht kende in de eigen Galgenwaard een droomstart. Al na twee minuten kwamen ze op voorsprong dankzij een prachtige vrije trap van Adam Maher. Na de 1-0 kreeg Utrecht kansen om voor de rust de score te verdubbelen, maar Gyrano Kerk en Othman Boussaid wisten hun kansen niet te benutten.

Na de rust kwam Sparta beter voor de dag en was dicht bij de gelijkmaker, maar halverwege de tweede helft zorgde Mark van der Maarel voor de 2-0. Tien minuten later zorgde Anastasios Douvikas voor de 3-0 en in de blessuretijd zorgde Simon Gustafson vanaf de penaltystip voor de 4-0 en de ruime overwinning voor FC Utrecht.

FC Utrecht

4 - 0

Sparta Rotterdam

2' Maher
 65' v.d.Maarel
 75' Douvikas
 90+3' Gustafson(pen)

Gele kaart: v.d.Maarel, (FC Utrecht), Harroui,V.v.Crooy, Vriends, (Sparta Rotterdam)

Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 16.000
Arbiter: v.d.Kerkhof