Boermans/De Groot naar finale EK beachvolleybal; Brouwer/Meeuwsen niet

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot heben zich zondag geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap in Wenen. Het Nederlandse koppel was in de halve finale te sterk voor de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak. Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen bleek de halve finale het eindstation. 

De partij was na twee sets klaar: 21-19 en 21-10. Halverwege de tweede set waren er zorgen toen Boermans in aanraking kwam met een van de Polen. Met een ingepakte knie werd hij alsnog de tweede set met ruimte cijfers naar zich toe te trekken. Het duo is de verrassing in Wenen. Ze spelen nog geen jaar samen. In de finale treft het als vijfde geplaatste koppel de olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum.

De Noorse kampioenen waren te sterk voor Brouwer en Meeuwsen. Het Nederlandse koppel werd ook op de Olympische Spelen naar huis gestuurd door Van Mol en Sørum. Het werd na een voortvarend begin 21-17, 17-21 en 13-15. Mol en Sørum waren in 2018 en 2019 ook al de beste van Europa.

Door de nederlaag moeten Brouwer en Meeuwsen nog langer wachten op hun eerste Europese titel. De Nederlanders, die tegen Kantor en Losian nog wel brons kunnen pakken, lieten zich de laatste jaren internationaal al weleens gelden. In 2013 werd het Nederlandse duo wereldkampioen. De strijd om het brons en daarna de finale is vanaf 16.30 uur te zien bij Ziggo Sport.