Geen Europese beachvolleybaltitel voor Stam en Schoon; Brouwer/Meeuwsen naar halve finale

Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben hun finaleplaats bij het EK in Wenen niet kunnen bekronen met de titel. Het Nederlandse duo was in de eindstrijd een maatje te klein voor Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland.

De 22-jarige Stam en de drie jaar jongere Schoon, als vijftiende geplaatst, gingen in twee sets ten onder tegen het als derde gerangschikte koppel. Het werd 21-15 en 21-11. Op 9-9 in de eerste set kreeg Stam een bal verkeerd op haar vinger. Ze speelde de rest van de wedstrijd met een brace. Sindsdien werd zij steeds gezocht en daar had het team geen antwoord meer op.

Eerder op de dag had het Nederlands duo in de halve eindstrijd nog knap gewonnen van Tina Graudina en Anastasija Kravcenoka uit Letland (21-15, 15-22, 15-11), die als vierde geplaatst waren en in 2019 nog Europees kampioen worden.

Bij de mannen zijn nog twee Nederlandse koppels actief op het EK. Stefan Boermans en Yorick de Groot bereikten de halve finales door de als tweede geplaatste Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner in drie sets (21-16, 16-21 en 15-10) te verslaan. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan nu in het zand te spelen tegen het Duitse duo Nils Ehlers en Lukas Pfretzschner.

Update 21.40 uur

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de halve finale bereikt van het EK in Wenen. Het als 12e geplaatste Nederlandse duo versloeg het Duitse duo Nils Ehlers en Simon Pfretzschner, (21-19, 13-21 en 15-11). Ze spelen in de halve finales tegen de winnaars van het duel tussen de Russen Konstantin Semenov en Ilya Leshukov en de Noorse olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum.

Stefan Boermans en Yorick de Groot spelen in de halve finales zondag tegen de Polen Bartosz Losiak en Piotr Kantor.