FOK! Wat een weer: lui achterover op de bank

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Pom pom pom!

Eigenlijk heb ik gisteren alles al een beetje verteld. En vandaag zijn de wijzigingen voor de komende dagen erg gering. Dus ik ga zo maar weer eens lekker lui op de bank zitten met een genoegelijk pilsje.  

Vandaag is het uiteindelijk op veel plaatsen een stuk zonniger geworden dan ik gisteren verwacht had. Dat is alleen maar een mooie bonus. In het noorden was het echter een heel stuk minder. Daar overheerste de bewolking en viel er zelfs een beetje motregen. Bij dit alles liep het kwik op tot gemiddeld gezien zo'n 22 graden.

Vannacht kunnen we rustig gaan slapen, want de atmosfeer komt helemaal tot stilstand.

Ook morgen hoeven we niet op het puntje van onze stoel te gaan zitten, want het wordt een vergelijkbare dag als vandaag. Alleen de temperaturen liggen wat hoger. In het zuiden zou het zowaar 27 graden kunnen worden. In de rest van het land moeten we het doen met 22 tot 25 graden. De wind neemt wel wat toe en kan in de loop van de middag vrij krachtig worden. Tegen of in de avond zou er in het (noord)oosten een kleine bui kunnen vallen.

In Europa is het gloeiend heet in het westelijke deel van de Middellandse Zee. In de binnenlanden van Spanje waren temperaturen van boven de 45 graden heel gewoon. In Griekenland en Turkije is het ook nog steeds zonnig en kurkdroog, maar 'iets koeler' met waarden rond de 36 graden.

Onweersbuien waren er vrij weinig vandaag. Slechts enkele exemplaren in het oosten van Europa. Toch kunnen er nog wel een paar ontstaan in de Alpen. Op de Britse Eilanden was het somber weer met bewolking en af en toe regen. Dit spul trekt morgen naar Scandinavie, waar het ook vandaag wisselvallig was met buien. 

Fijne zondag!

Qltel geniet van zijn vakantie. (Foto: qltel)
Een schitterend uitzicht. Ook in Duitsland was het prachtig weer, alleen een pak warmer. (Foto:qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.