Bayern München begint slecht aan Bundesliga met gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach

Een valse start van het nieuwe seizoen voor Bayern München. De Duitse landskampioen bleef op bezoek bij Borussia Mönchengladbach verrassend steken op een gelijkspel: 1-1.

In Duitsland kreeg de valse start van Bayern al na tien minuten spelen gestalte. Alassane Pléa dook na een counter vrij op voor Manuel Neuer en de Franse spits van Borussia Mönchengladbach faalde niet oog in oog met de doelman van 'Der Rekordmeister': 1-0. Nog voor rust kwam De Rekordmeister op gelijke hoogte. Robert Lewandowski volleerde raak uit een hoekschop van Joshua Kimmich.

In de slotfase was Borussia Mönchengladbach nog dicht bij de 2-1, maar Lars Stindl zag zijn afstandsschot op gekeerd worden door Neuer. Mönchengladbach claimde tevergeefs nog twee penalty's bij de videoscheidsrechter.

De remise is een tegenvaller voor trainer Julian Nagelsmann, die bezig is aan zijn eerste seizoen als trainer van Bayern München. De pas 34-jarige coach werd deze zomer voor een afkoopsom van liefst 25 miljoen euro overgenomen van RB Leipzig. Hij volgde Hans-Dieter Flick op, die bondscoach van Duitsland werd.