Stam/Schoon naar halve finales EK beachvolleybal; Keizer/Meppelink klaar

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn vrijdag in de kwartfinales van het Europees kampioenschap in Wenen uitgeschakeld. Katja Stam en Raïsa Schoon staan wel in de halve finales.

De 36-jarige Keizer en de 31-jarige Meppelink gingen met 20-22 en 19-21 onderuit tegen Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland. Het Nederlandse duo was in 2018 nog de beste van Europa. Eind vorige maand beleefden Keizer en Meppelink een teleurstellend optreden op de Olympische Spelen in Tokio. Ze strandden na drie nederlagen al in de groepsfase.

Stam en Schoon plaatsten zich eerder op de dag voor de halve finales door Victoria Bieneck en Isabel Schneider uit Duitsland met 21-19 en 23-21 te verslaan. Eerder op de dag wonnen ze ook al van onze landgenoten Marleen van Iersel en Pleun Ypma: 21-16 en 21-15. Om de finale te bereiken moeten de 22-jarige Stam en de 19-jarige Schoon zien af te rekenen met Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina uit Letland. 

Bij de heren stonden de tussenronde en achtste finales op het programma.  Stefan Boermans haalde samen met Yorick de Groot de kwartfinales door eerst Estse duo Kusti Nolvak/Mart Tiisaar met 25-23 en 21-14 te verslaan. In de achtste finales wachtte het Belgische koppel Dries Koekelkoren/Tom van Walle. De Zuiderburen werden met 21-15 en 21-18 naar huis gestuurd. 

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan in de kwartfinales. Zij waren groepswinnaar en hoefden maar één partij te spelen. Ze wonnen met 21-15 en 21-18 van het Letse koppel Martin Plavins en Edgars Tocs. Voor Christiaan Varenhorst en Van der Velden zit het EK erop. Ze verloren met 21-13 en 21-19 van het Russische duo Semenov en Leshukov. 

Zaterdag staan de halve finales en de finale bij de dames op het programma. De heren spelen de kwartfinales en verdelen de medailles zondag.