Bundesliga voorlopig gratis te zien via YouTube

Nederlandse fans van de Bundesliga kunnen de wedstrijden voorlopig niet via een Nederlandse tv-zender bekijken. De duels zijn de komende tijd gratis te zien via YouTube. Dit heeft de Nordic Entertainment Group (NENT Group) laten weten. 

De NENT Group heeft voor zes jaar de rechten gekocht en gaat de Bundesliga uitzenden via Viaplay. Het Zweedse bedrijf lanceert Viaplay in Nederland echter pas in Q1 van 2022. Zolang er geen tijdelijke zender gevonden is, zal Bundesliga te zien zijn via YouTube. Vanavond om 20:30 start het nieuwe Bundesliga-seizoen. Kampioen Bayern München gaat op bezoek bij Borussia Mönchengladbach.  Er is geen Nederlands commentaar, alleen in het Engels.

De Bundesliga-duels waren de afgelopen jaren bij ESPN te zien. Het Zweedse bedrijf kwam nog niet tot een licentiedeal met een Nederlandse tv-partij voor het uitzenden van de wedstrijden van dit seizoen op een zender. Het bedrijf wil daar verder niets over kwijt.

"Ik ben blij dat we de wedstrijden kunnen aanbieden terwijl we ons intussen klaar maken voor de grote lancering van Viaplay in Nederland", zegt NENT-topman Peter Nørrelund in een reactie. Wat Viaplay moet gaan kosten is nog niet duidelijk. De NENT Group kocht onlangs ook de uitzendrechten van onder andere de Britse Premier League en de Formule 1, beide vanaf 2022. Zowel de Premier League als de Formule 1 worden momenteel uitgezonden door Ziggo Sport.