Beachvolleybalsters Keizer/Meppelink en Stam/Schoon naar kwartfinales EK

De Nederlandse beachvolleybalkoppels Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Katja Stam/Raïsa Schoon hebben de kwartfinales bereikt van het Europees kampioenschap in Wenen.

Stam en Schoon rekenden in de tweede ronde in twee sets af met landgenoten Marleen van Iersel en Pleun Ypma: 21-16 en 21-15. Stam en Schoon lieten zien waarom zij naar de Olympische Spelen mochten en niet Van Iersel samen met Iepma. Keizer en Meppelink, de Europees kampioenen van 2018, versloegen in de achtste finales het Duitse duo Kim Behrens en Sandra Ittlinger, ook in twee sets: 21-17 en 21-15.

Later vandaag staan de kwartfinales bij de vrouwen op het programma in Wenen. Keizer en Meppelink spelen om 18.30 uur tegen oude bekenden Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland, die ze in 2018 in de finale van het EK versloegen. Stam en Schoon spelen om 16.30 uur tegen het Duitse duo Bieneck/Schneider, dat in de groepsfase van het EK met 2-1 verloor van Keizer en Meppelink.

Stefan Boermans en Yorick de Groot wisten zich in het mannentoernooi te plaatsen voor de achtste finales. Het Nederlandse duo rekende in twee sets af met Nõlvak/Tiisaar uit Estland (25-23 en 21-14). De achtste finales bij de mannen staan ook nog op het programma vandaag. Daarin komen ook Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen in actie.