1800 jaar oude boeketten ontdekt onder piramide in verwoeste stad Mexico

Volgens een bericht in de Mexicaanse media zijn er vier boeketten bloemen aangetroffen onder een piramide in de Mexicaanse verwoeste stad Teotihuacán, de leeftijd wordt geschat op meer dan 1800 jaar.

De verantwoordelijke archeoloog Sergio Gómez sprak van een zeer belangrijke vondst. De bundels werden ontdekt in een tunnel 18 meter onder de tempel van de god Quetzalcóatl - een van de drie belangrijkste piramides van de "Stad der Goden", ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Mexico-Stad. De bloemstelen waren in goede staat, zo werd gezegd. Wat voor bloemen het waren en waarvoor ze dienden is nog onduidelijk. Er zijn verdere onderzoeken gestart. De onderzoekers hopen dat de resultaten nieuwe inzichten opleveren in de riten die in de tempels werden uitgevoerd.

Teotihuacán ontwikkelde zich tussen de eerste en de zevende eeuw na Christus tot een van de machtigste steden in pre-Columbiaans Amerika en een van de grootste metropolen ter wereld - in zijn hoogtijdagen woonden er meer dan 100.000 mensen. Om redenen die nog niet helemaal duidelijk zijn, werd de stad verlaten. Het complex werd in 1987 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed en is een van de belangrijkste toeristische attracties in Mexico.