Nederlandse vrouwenkoppels overleven groepsfase EK Beachvolleybal

De Olympische Spelen zijn nog maar net afgelopen, of voor de Europese beachvolleyballers en sters staat het continentale kampioenschap voor de deur. In Wenen strijden 32 herenkoppels en 32 dameskoppels om de Europese titel. De Nederlandse vrouwen zijn het toernooi goed begonnen. Alle drie de koppels haalden de knockoutfase.

Het format is wat aangepast. Er is een groepsfase met acht groepen van vier koppels. Ieder koppel speelt echter maar twee wedstrijden. Win je beide wedstrijden sta je in de achtste finales. Win je één duel, dan plaats je je voor de tussenronde.

Madelein Meppelink/Sanne Keizer en Marleen van Iersel/Pleun Ypma wisten beide groepsduels te winnen en staan in de achtste finales. Katja Stam en Raïsa Schoon boekten slechts één overwinning en mogen eerst in de tussenronde aanschuiven.

Meppelink/Keizer versloeg eerst Friedl/Pfeffer uit Oostenrijk (2-0). Daarna werd het Duitse duo Bieneck/Schneider ook verslagen (2-1). Van Iersel/Ypma won van Lethonen/Ahtiainen uit Finland (2-1) en Ceynowa/Gruszczynska uit Polen (2-0). Stam/Schoon maakte het na de nederlaag tegen het Zwitserse vrouwenduo Böbner/Vergé-Dépré (0-2) goed door te winnen van Strauss/Strauss uit Oostenrijk (2-0).

De beachvolleyballers hebben geen medailles meegenomen uit Tokio. De Olympische Spelen verliepen wat dat betreft teleurstellend voor de Nederlanders. Op dit EK kan er revanche worden geboekt. In 2018 wonnen Meppelink en Keizer de Europese titel. Voor de dames staan morgen de tussenronde en de achtste finales op het programma. Voor de heren is er donderdag de groepsfase.