IJsland gaat voor derde prik

IJsland gaat een derde prik geven aan de bevolking. Momenteel heeft IJsland te maken met een grote besmettingsgolf en ze willen deze in de toekomst voorkomen. De lokale van Dissel, de heer Þórólfur Guðnason heeft besloten hiervoor een derde prik in te zetten van het vaccin.

Eerder op de dag trad er nog verwarring op omdat het nieuws werd verspreid dat IJsland de C19-vaccinatie niet meer zo zag zitten vanwege de nieuwe golf, terwijl 69% van de bevolking is gevaccineerd. Op twitter ging een grote groep wetenschap-averse personen dan ook los op dit, in hun ogen, goede nieuws. Maar Guðnason gaf aan verkeerd geïnterpreteerd te zijn en geeft aan juist voor een extra C19-vaccinatie te gaan.

Onder de positief geteste personen bevinden zich veel gevaccineerden, toch geeft IJsland een voorkeur aan een derde vaccinatie om groepsimmuniteit te bereiken. De helft van de gevaccineerden is reeds immuun  en hebben dus al groepsimmuniteit. Guðnason ziet dan ook geen andere weg naar een  groepsimmuniteit dan via C19-vaccinatie. Hij bevestigde daarom nog eens dat er geen sprake is van het willen bereiken van groepsimmuniteit door de ziekte uit te laten razen door massa-infectie.