Bezzecchi wint Moto2-race Oostenrijk na fout Gardner

De Moto2-race op de Red Bull Ring in Oostenrijk heeft zondag niet heel veel spectaculair racen opgeleverd. De baan was nog een klein beetje vochtig, maar wel droog genoeg om op droogweerbanden te rijden.

Met Remy Gardner, Ai Ogura en Marco Bezzecchi op de eerste rij ging de race van start, waarbij Gardner de leiding af moest staan aan Bezzecchi. Raul Fernandez volgde de twee, met Aron Canet en Ogura in zijn kielzog.

Fernandez haakte rap af, Gardner en Canet sloegen een gaatje naar Bezzecchi, die op zijn beurt Ogura, Sam Lowes en Augusto Fernandez een stukje achter zich had rijden. Richting de slotfase van de race kreeg Ogura moeite om het tempo te volgen, terwijl Bezzecchi juist aansloot bij Gardner en Canet bij Ogura.

Met zes ronden te gaan schoot Gardner het grind in, maar hij bleef wel overeind en hield de schade nog enigszins beperkt tot plek vijf. Hij pakte Ogura nog wel terug, nadat de Japanner een long lap-penalty kreeg en zo zijn podiumplek verspeelde.

Bezzecchi reed ondertussen naar de overwinning, Canet en Fernandez vergezelden hem op het podium. Bo Bendsneyder reed ook mee en bolde als 23e over de meet.