OS: Handballers van Frankrijk nemen revanche tegen Denemarken

Frankrijk is de nieuwe olympisch kampioen in het handbal. Net zoals vijf jaar geleden ging de finale tussen de Franse handballers en Denemarken, maar ditmaal was Frankrijk net wat sterker dan de Deense handballers.

Frankrijk was voor rust duidelijk de beter dan Denemarken en stond bij rust dan ook met 14-10 voor. Denemarken moest beter voor de dag in de tweede helft en zou dat ook doen. Mede dankzij sterk verdedigen van Denemarken en aanvallend ging het ook steeds beter lopen onder leiding van de beste handballer ter wereld Mikkel Hansen leek de aansluiting te maken, maar zes minuten miste hij een belangrijke strafworp.

Toch was Denemarken nog heel dichtbij de verlengingen. Met nog een halve minuut te spelen had Denemarken de kans op de gelijkmaker, alleen gingen ze daar de mist in en in de tegenaanval maakte Ludovic Fabregas de 25-23 en zorgde hij ervoor dat Frankrijk de olympische titel in het handbal weer terug heeft. Spanje won eerder op de dag het brons door Egypte met 33-31 te verslaan.