OS: Handbalfinale herhaling van vijf jaar geleden

Net als in het handbal mannentoernooi wordt de olympische finale in Tokio een herhaling van die van vijf jaar geleden. Dan spelen Frankrijk en Rusland opnieuw tegen elkaar.

In het Yoyogi National Stadium nam Frankrijk het in de eerste halve finale op tegen Zweden. In de kwartfinale zorgden de Franse handbalsters nog voor de uitschakeling van Oranje. In de halve finale werd het een spannende wedstrijd tussen Frankrijk en Zweden, waar Frankrijk uiteindelijk net wat sterker was. Ze wonnen met 29-27 van Zweden.

In die finale treffen ze opnieuw Rusland. De Russische handbalsters begonnen nog moeizaam aan het toernooi, maar komen er steeds beter in. De titelverdedigers wonnen in hun halve finale van Europees kampioen Noorwegen. Bij rust was het al 14-11 voor Rusland en in het begin van de tweede helft liep de Russische ploeg alleen maar verder weg en was het verschil opgelopen naar zes doelpunten verschil (22-16). Noorwegen kwam in de slotfase nog gevaarlijk dichtbij, maar uiteindelijk won Rusland met 27-26, waardoor we inderdaad een herhaling krijgen van vijf jaar geleden.