Emmen debuteert met punt tegen Telstar; Volendam verspeelt punten in Eindhoven

FC Emmen heeft vrijdag in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie meteen punten laten liggen. De gedegradeerde ploeg uit Drenthe kwam niet verder dan 1-1 bij de slapende grootmacht Telstar. FC Volendam verspeelde in de slotfase de drie punten bij FC Eindhoven: 2-2.

Glynor Plet bracht Telstar al na vier minuten op voorsprong tegen FC Emmen door een voorzet van Yacine Zakir binnen te tikken. Het was de eerste treffer in de Eerste Divisie van het nieuwe seizoen. Jeredy Hilterman zorgde halverwege de eerste helft in vrijstaande positie voor de gelijkmaker. Emmen degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie, nadat NAC Breda in de nacompetitie te sterk was. Telstar eindigde vorig seizoen als dertiende in de Eerste Divisie.

In het Volendam kwam de plaatselijke FC via Damon Mirani na twaalf minuten op voorsprong tegen FC Eindhoven. Daryl van Mieghem verdubbelde de marge vijf minuten voor rust en nog voor rust maakte Joey Sleegers uit een strafschop de aansluitingstreffer. FC Volendam leek op de overwinning af te stevenen, maar FC Eindhoven kon toch nog een punt pakken. Sleegers bezorgde de thuisploeg een punt met zijn tweede treffer van de avond.

Excelsior begon het seizoen met een nederlaag. De Rotterdammers gingen op eigen veld met 0-1 onderuit tegen TOP Oss door een schitterende treffer van Jearl Margaritha. FC Den Bosch won met 2-0 van Helmond Sport en FC Dordrecht speelde met 1-1 gelijk tegen Jong PSV.