OS: Eindelijk goud voor Ross na simpele overwinning in beachvolleybal

April Ross heeft eindelijk haar gouden medaille binnen. Samen met Alix Klineman was ze over twee sets veel sterker in de beachvolleybalfinale dan het Australische duo. Taliqua Clancy en Mariafe Artacho del Solar konden in beide sets niet echt bijblijven. Het Australische duo wist in de kwartfinale en halve finale sterkere tegenstanders te verrassen, maar vandaag zat het er niet in.

In de eerste set had het Australische duo al veel moeite om bij te blijven en het stond al snel 9-17. Ze kwamen daarna nog wel iets terug, maar het mocht niet baten. Het duo had totaal geen antwoord op de aanvallen van Klineman, en uiteindelijk werd het 15-21. In de tweede set konden de Australiërs iets beter bij blijven, maar de tegenstanders liepen toch weer weg. Van 13-16 werd het 14-20 en haddende Amerikanen niet minder dan 6 match points. Er werden nog 2 punten gescoord voordat de derde bal in het net werd geserveerd, wat de beslissing bracht. Een toch wel tekenend einde vooreen finale die nooit spannend werd.

Met steeds andere partners heeft Ross nu haar derde medaille binnen. In Londen was het zilver, in Rio was het brons. Zij completeert haar collectie met nu een gouden medaille. Het brons ging naar het Zwitserse duo Heidrich/Vergé-Depré

Submitter:  Bron: FOK!sport