OS: Golfster Van Dam een-na-laatste na slechte tweede dag

Anne van Dam heeft zich donderdag in de tweede ronde van het olympisch golftoernooi niet kunnen verbeteren. Ze had maar liefst 78 slagen nodig, zeven boven par. Ze zakte zelfs twaalf plaatsen. 

De 25-jarige Van Dam zakte naar een voorlopige 59e en voorlaatste positie van het algemeen klassement. Niet alle vrouwen hebben de tweede ronde al beëindigd. De Amerikaanse Nelly Korda gaat riant aan de leiding met -13. Ze heeft vier slagen voorsprong op de rest. 

Het olympisch golftoernooi voor vrouwen wordt mogelijk met een dag ingekort. De weersverwachtingen duiden erop dat er zaterdag, de geplande slotdag, niet kan worden gespeeld. Het zou dan een tropische dag worden met veel onweer boven de baan op de Kasumigaseki Country Club. "We hebben de deelneemsters gezegd dat ze er voorbereid op moeten zijn dat het toernooi maar drie rondes kent", aldus de organisatie. "Normaal gesproken willen we een beslissing nemen voordat de derde ronde begint. Maar dat is lastig. Voorlopig hopen we nog dat de verwachtingen er morgen anders uitzien."