Woorden 'vrouw' en 'man' verboden in Amsterdamse gemeenteraad

De gemeente Amsterdam is weer een stukje mooier. En fijner. Nog steeds zijn de huur- en aankoopprijzen van huizen in de hoofdstad torenhoog, staan steeds meer winkels leeg, tiert de criminaliteit welig en worden bekende Nederlanders op klaarlichte dag neergeschoten.

Amsterdam is anders sinds het overlijden van burgervader Eberhard van der Laan. Nu zit GroenLinkser Femke Halsema op de zetel, de vrouw die na een avontuur in de Tweede Kamer ooit zei nooit meer in de politiek te willen werken en haar kinderen toch liever naar een blanke school zag gaan. De ambtsketting moest zelfs vanwege haar borsten aangepast worden...ze was namelijk de eerste vrouwelijke burgemeester van de hoofdstad...het is wat.

Inmiddels hebben ambtenaren van de gemeente die nog steeds geleid wordt door GroenLinks een folder met Regenboog Taaltips op het bureau gekregen, met daarin verteld welke woorden zij het beste niet meer zouden moeten gebruiken. Dit foldertje is de tweede editie nog wel.

Woorden als 'vader' en 'moeder' moeten vervangen worden voor 'ouder'. 'Liever niet gebruiken'...heet dat, maar iedereen weet waar dat toe leidt. Een 'homoseksuele Amsterdammer' is niet meer homoseksueel, maar moet voortaan beschreven worden als 'lhbti-Amsterdammer'. Ook 'Gay Pride' mag niet meer zo heten, dit moet 'Amsterdam Pride' worden, of 'Canal Pride'.

Zelfs Stichting De Roze Leeuw, opgericht naar aanleiding van het toenemend geweld tegen 'alfabetmensen', weet niet meer waar ze moeten kijken. "Is dit homofobie of doorgeslagen gekkigheid", vragen zij zich hier terecht af.

Raadslid Annabel Nanninga (JA21) liet in ieder geval een duidelijke mening horen. "Nou. Dit komt er dus van als je een stad laat besturen door gekken. Pardon, door ‘mensen bij de geboorte al gezien als stapelkrankjorum’ bedoel ik natuurlijk."