OS: Volgende Nederlandse medaille binnen voor dameshockeyers, maar welke kleur?

Het Nederlandse dameshockeyteam heeft zich geplaatst voor de Olympische finale en daarmee is een medaille al een feit. Groot-Brittannië werd met 5-1 verslagen.

In het eerste kwart was het weinig bijzonder wat Nederland liet zien. Het was stroef en leek zo een lastige wedstrijd te worden, al waren de Britten zelden echt gevaarlijk. In het tweede kwart werd echter wel duidelijk dat de Britten er het maar een kwart vanaf konden brengen zonder tegengoal: Een mooi uitgespeelde aanval was de 1-0 en bijna direct daarna werd het 2-0. Daarmee leek het eigenlijk al wel gespeeld.

In het derde kwart werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Het is voor Nederland lastig om strafcorners te scoren, maar de 3-0 kwam dan toch uit een strafcorner, en in het derde kwart werd het zelfs nog 4-0 doordat een bal van links wel heel slap werd verdedigd. Team GB deed nog wat terug uit een strafcorner: 4-1, maar in het laatste kwart was daar ook nog één treffer van Nederland. Met overtuigend en dominant spel werden de Britten nauwelijks een kans gegeven. Een medaille is binnen, vrijdag om 12 uur kan die naar goud worden gepromoveerd. De tegenstander wordt later vandaag bekend.