OS: Volleyballers Polen verrassend uitgeschakeld tegen Frankrijk

In het volleybaltoernooi bij de mannen heeft Polen in de kwartfinales het niet gered tegen Frankrijk. Nadat Polen nog de eerste set had gewonnen tegen de Franse volleyballers verloor de wereldkampioen uiteindelijk met 3-2 van Frankrijk.

Polen begon nog goed tegen Frankrijk en won de eerste set met 25-21. De Franse volleyballers wonnen de tweede set, maar er leek weinig aan de hand voor de Poolse volleyballers, zeker omdat Polen aanvallend meer indruk maakte en wonnen dan ook set drie. In set vier vier namen ze ook de leiding, waarna de wedstrijd volledig omkeerde en Frankrijk steeds beter in de wedstrijd kwam. De Fransen pakte enigszins verrassend de vierde set, waarna het verzet van Polen gebroken was en Frankrijk vrij gemakkelijk de vijfde set won.

De uitschakeling van Polen betekende ook dat alle teams uit poule B werden uitgeschakeld. Eerder op de dag verloor Japan van Brazilië met 3-0, won Rusland met dezelfde cijfers van Canada en bleek Argentinië in een spannende wedstrijd met 3-2 te sterk voor Italië.