OS: Basketballers van SloveniŽ en Verenigde Staten naar halve finales

Australië, Frankrijk, Slovenië en de Verenigde Staten hebben zich dinsdag op de Olympische Spelen in Tokio geplaatst voor de halve finales van het basketbaltoernooi voor mannen.

Slovenië versloeg in de kwartfinales Duitsland met ruime 94-70. Zoran Dragic nam 27 punten voor zijn rekening, NBA-ster Luka Doncic was goed voor 20 punten. Slovenië neemt het nu in de halve finales nu op tegen Frankrijk, dat Italië versloeg in de kwartfinales. Bij Frankrijk was met name Rudy Gobert goed op dreef met 22 punten.

De andere halve finale gaat tussen de Verenigde Staten en Australië. De Verenigde Staten rekende in de kwartfinale af met Spanje: 95-81. Bij rust was de stand tussen de beide landen nog in evenwicht, maar in het derde kwart liepen de Amerikanen weg bij Spanjaarden ondanks de 38 punten van Ricky Rubio. Bij de Verendigde Staten was Keven Durant de topscoorder met 29 de topscoorder. In de halve finalen spelen de sterren van de NBA tegen Australië. De Australische basketballers wonnen met maar liefst 97-59 van Argentinië.