OS: Brits eventingteam wint goud; individueel goud naar Duitse Krajewski

Het Britse eventingteam krijgt na 49 jaar weer het goud omgehangen. De ploeg met Oliver Townend, Laura Collett en Tom McEwen maakten twee foutsprongen bij het afsluitende springen en daarmee bleven ze ruim voor op Australië dat tweede werd. De 62-jarige (!) McEwen was er in 1972 ook bij toen het Britse team goud won. McEwen kreeg individueel ook nog het zilver omgehangen. 

De Britten gingen als team al aan de leiding en met de twee foutsprongen kwamen ze op een totaal van 86,30 strafpunten. Australië stond al op 96,2 strafpunten en maakte één fout. Dit bracht hun totaal op 100,2 punt. Het brons was voor Frankrijk met 101,50 punten. 

De beste 25 combinaties gingen vervolgens nogmaals springen voor de individuele medailles. Julia Krajewski had 25,2 strafpunten gekregen bij het dressuur en bleef vervolgens bijna foutloos op de crosscountry en de twee springenronde. Met 26 punten ging ze met het goud aan de haal. McEwen had 28,9 punten opgelopen bij het dressuur en kreeg een kleien tijdfout voor de tweede sprong. Met 29,3 punten werd hij tweede. Het brons ging naar de Australiër Andrew Hoy. 

Nederland was zonder team aanwezig in Tokio. Merel Blom en Janneke Boonzaaijer deden wel individueel mee, maar misten een sprong en werden daardoor uit de wedstrijd gezet.