OS: handbalsters sluiten groepsfase af met nipte zege tegen Montenegro

De Nederlandse handbalsters hebben de groepsfase afgesloten met een winstpartij. Tegen Montenegro won Oranje met 30-29 en eindigde daarmee als tweede in de groep achter Noorwegen. Door de tweede plaats speelt Nederland in de kwartfinale tegen Frankrijk.

Nederland had zich al geplaatst voor de kwartfinales, maar tegen Montenegro moest nog wel de tweede plek veiliggesteld worden. Na een lastig begin waar Montenegro bij kon blijven bij de Nederlandse handbalsters liep Oranje in de tweede gedeelte van de eerste helft weg bij hun tegenstander. Bij rust was het 17-12.

Na rust bleef het verschil groot tussen de twee landen en op een gegeven moment stond Oranje met 25-16 voor en leek het een makkelijke overwinning te worden voor de Nederlandse handbalsters. Oranje nam wat gas terug en zag in de slotfase van de wedstrijd Montenegro snel naderen, maar ze hielden net voldoende marge over en wonnen met 30-29.

Nu wacht Frankrijk in de kwartfinales. De handbalsters spelen woensdag om 02.30 uur tegen de nummer drie van Groep B, Frankrijk. Op de vorige Olympische Spelen schakelde Frankrijk Nederland in de halve finales uit, waarna Frankrijk de olympische finale verloor van Rusland.