OS: Grieks goud in door blessures geteisterde verspringfinale

Bij de mannen werd vannacht de verspringfinale gesprongen in het atletiektoernooi. Het was een vreemde finale, die geteisterd werd door vele blessuregevallen. De Griek Tentoglou won uiteindelijk.

In de eerste ronde sprong de Cubaan Maykel Masso naar 8.21, een mooie sprong. Daarna raakte hij in de tweede ronde geblesseerd, en hij zou de rest van de finale niet meer springen. Achter hem werd er veel tot ongeveer 8.10 gesprongen, door de Zweed Montler (8.08), de Cubaan Echevarria (8,11), de Spanjaard Caceres (8.09( en ook Tentoglou (8.11). Achter hen had ook Tajay Gayle problemen: Hij kampte met een knieblessure en was na drie ronden al uitgeschakeld omdat hij geen goede poging neer kon zetten.

In de derde ronde sprong Echeverria 8.41, maar hij zou de volgende zijn die in de hitte en vroegte van Tokio geblesseerd zou raken. Na zijn vierde poging was er alweer een blessure. Intussen sprong Caceres steeds pogingen tot ongeveer van 8.10, met 8.12 als hoogste. Harrison uit de VS en Tentoglou sprongen 8.15 in ronde vijf, waardoor zij richting plaats 3 kropen. Tentoglou pakte deze derde plaats vanwege zijn betere tweede sprong op het begin.

In de laatste ronde leek het Caceres te zijn die het brons ging pakken met 8.18. Ook Montler liet een goede sprong zien, net als sommige eerdere pogingen, maar zijn pogingen waren steeds foutief en dus kon hij niet meedoen om de  medailles. Tentoglou sprong na Caceres echter wél goed: 8.41 was precies genoeg om de leiding over te nemen door de eerdere sprong van 8.15. Echevarria ging er nog voor staan om een ultieme poging te wagen, maar hij bleek te geblesseerd. Zo verloor hij het goud met een extreem kleine marge: 4 cm op de tweede sprong.