Verstappen: "Word ik er weer afgekegeld door een Mercedes"

In een turbulent begin van Grand Prix van Hongarije had Max Verstappen weinig geluk vandaag. Na een goede start werd de Nederlander de dupe van Valtteri Bottas die een kettingbotsing veroorzaakte. De Nederlander kon zijn race ondanks flinke schade wel vervolgen maar een topklassering zat er tot zijn grote teleurstelling niet in.

"De start was prima, daar was niks mis mee. Daarna word ik er weer afgekegeld door een Mercedes-auto. Het is gewoon de schuld van Bottas. Het is enorm teleurstellend dat ik twee races achter elkaar zo veel pech heb. Daarna had ik zo veel schade aan de zijkant en de vloer van de auto, dat ik niks meer kon uitrichten. Ik kon niet goed inremmen in de bochten en ik blokkeerde alleen maar. Daarnaast had ik overstuur en onderstuur", zo vertelde de Red Bull-coureur na afloop van de race, lezen we op Verstappen.nl.

"Het is altijd beter om dat punt proberen te pakken. Je probeert er altijd het beste van te maken. Als je een onbeschadigde, hele auto hebt, kun je je altijd nog naar voren vechten, maar dit was enorm lastig", zo vulde Verstappen aan.

Na teleurstellende races in Groot-Brittannië en Hongarije die de Nederlander de koppositie in de WK-stand hebben gekost, is hij nog altijd strijdbaar. "Er zijn veel gekke dingen gebeurd die ons veel punten hebben gekost, maar er is nog niks verloren. We blijven gewoon aanvallen en we zullen nooit opgeven. Ik zal alles geven en ik hoop dat mijn auto competitief zal zijn."