OS: Chen schenkt China badmintongoud bij de vrouwen

Yu Fei Chen heeft het goud gewonnen in het badminton bij de vrouwen. De Chinese nummer één van de plaatsingslijst won in een prachtige finale van Tzu-Ying Tai uit Taiwan: 21-18, 19-21, 21-18. Pusarla Venkata Sindhu won haar partij voor het brons.

Vooraf kregen de badmintonfans de gedroomde finale met de nummer één en de nummer twee van de wereld in de finale bij de vrouwen en de finale stelde nooit teleur. Vanaf het begin was er spanning tussen de beide badmintonners en kregen we prachtige rally's te zien tussen de beste twee badmintonsters van de wereld. De eerste game werd gewonnen door de Chinese Chen, waarna de Taiwanese Tai de spanning terugbracht in de wedstrijd door game twee te winnen.

In de beslissende game had Chen halverwege de beslissende game vijf punten voorsprong (11-6), maar zag de Taiwanese Tai terugkomen tot één punt, waarna Chen het afmaakte op haar tweede wedstrijdpunt en China het goud schonk. Ze is daarmee de opvolgster van Spaanse Carolina Marin, die voor deze Spelen moest afhaken met een knieblessure.