OS: Amazones Blom en Boonzaaijer uitgeschakeld na missen sprong

Merel Blom en Janneke Boonzaaijer zijn beiden gediskwalificeerd tijdens het olympisch eventingtoernooi. De amazones gingen op het onderdeel crosscountry allebei de fout in en mogen niet meer in actie komen op de laatste dag van het allround-onderdeel (dressuur, crosscountry, springen). 

Bij de cross moeten de deelnemers onder andere door water rijden en over hindernissen springen. Blom en haar paard The Quizmaster hadden moeite met de achtste hindernis, waarna de amazone besloot het alternatief te nemen. Ze vergat daarbij echter een element te springen en haalde de finish niet.

Debutante Boonzaaijer reed met haar paard Champ de Tailleur de cross uit met 42.60 strafpunten, maar werd achteraf alsnog gediskwalificeerd om dezelfde reden als haar landgenoot. De Brit Oliver Townsend gaat aan de leiding in het algemeen klassement, met 23.60 strafpunten. De top drie wordt gecompleteerd door de Duitse Julia Krajewski (25,60) en Townends landgenoot Laura Collett (25,80)

In totaal doen er 65 ruiters mee aan het hippische allround-onderdeel.  Er zijn nog 48 combinaties over na twee onderdelen. Naast de individuele ranglijst is er ook een landenklassement, waarin Groot-Brittannië bovenaan staat. Nederland heeft zich daar niet voor gekwalificeerd.

Het onderdeel eventing ging vrijdag van start met het onderdeel dressuur, dat over twee dagen wordt verspreid. Na dat onderdeel stonden Blom en Boonzaaijer beiden in de middenmoot, op de 21ste en 30ste plek.