OS: Nieuw-Zeelandse rugbysters pakken goud, Fiji pakt ook vrouwenmedaille

Op de Olympische Spelen in Tokyo is ook het vrouwentoernooi in het rugby sevens afgerond. Dat gebeurde met de finale tussen Nieuw-Zeeland en Frankrijk, terwijl Fiji en Groot-Brittannië om het brons streden.

Finale: Nieuw-Zeeland - Frankrijk
Een try van Michaela Blyde bracht de Nieuw-Zeelandse vrouwen al snel op voorsprong, maar Caroline Drouin deed iets terug. Toch ging Nieuw-Zeeland met een ruime leiding de korte rustpauze in: Gayle Broughton en Tyla Nathan-Wong vergrootten de voorsprong naar 19-5.

Via sterspeelster Anne-Cecile Ciofani deed Frankrijk wat terug in de tweede helft, maar Nathan-Wong gooide de boel met nog eens een try nagenoeg op slot. Nadat Frankrijk de bal in de slotfase ook nog eens verloor was het gedaan: 26-12 en goud voor Nieuw-Zeeland.

Brons: Fiji - Groot-Brittannië
De vrouwenploeg van Fiji bestaat nog maar een paar jaar, maar ze zaten er in Tokyo erg goed bij. Alowesi Nakoci zorgde voor een snelle voorsprong en verdubbelde die nog voor de rust. Megan Jones deed voor de Britse ploeg wat terug, Reapi Ulunisau brak door de Britse defensie heen en Jones zette de eindstand op 21-12 voor Fiji, waarmee ze het goud van hun mannelijke landgenoten een prachtig vervolg geven.