OS: Koreaanse dominantie bij boogschieten gestopt

Vannacht waren er nog 16 deelnemers over in het laatste onderdeel van het boogschiettoernooi: het individuele toernooi van de mannen. Opvallend was dat hierbij maar 1 Koreaan zat. Woojin Kim, tweevoudig wereldkampioen. Hij begon sterk met een partij met negen perfecte pijlen: 9 keer in de 10 en hij was door met drie gewonnen sets. Bij de laatste acht ging het echter mis: Kim schoot een zwakke partij en lag eruit tegen de Taiwanees Tang.

Hierdoor lag het toernooi volledig open voor de vier overgebleven deelnemers: De Turk Gazoz schoot in de halve finale tegen de Japanner Furukawa, die eerder Broeksma had uitgeschakeld. De Italiaan Nespoli schoot tegen Tang, en daar werd de Koreaanse vloek eens te meer duidelijk: Zelden wordt een toernooi gewonnen door deelnemers die Koreanen vroeg uitschakelen. Beide schutters haalden hun topniveau: 29-27, 28-30, 28-27 en 29-28 in het voordeel van Nespoli zorgde voor drie gewonnen sets voor de Italiaan die al eerder in 2012 goud won met het landenteam. Nespoli was de eerste finalist. Aan de andere kant versloeg Gazoz Furukawa.

Tegen de Japanner ging het voor Tang nog verder mis: Hij schoot vier keer 28 en 1x 29, maar verloor alsnog doordat de Japanner in 3 sets 29 schoot en zo 3x met 29-28 won. Het brons was voor Furukawa. In de finale schoot Nespoli tegen Gazoz.

In de eerste set liet Nespoli er geen gras over groeien: Hij schoot twee tienen gevolgd door een 9. Een 8 van Gazoz maakte zo al duidelijk dat de eerste set naar Nespoli ging. De set erna deden de heren elkaar exact na, terwijl de derde set van Nespoli wat zwakker was, met geen 10 en een 8. Gazoz schoot ook een 8 en gaf Nespoli een kans om de set gelijk te houden, maar deze schoot de laatste pijl in de 9. In de vierde set werd het exact gelijk, beide heren schoten de tweede pijl in de 9 en verder tienen, waardoor het aan kwam op de laatste set.

De eerste pijl van Gazoz was slechts een 9, maar Nespoli zette daar een 8 tegenover. Daarna volgde tienen van beide kanten met de tweede pijl, dus Gazoz had aan een 10 genoeg voor de winst. Hij schoot de 10, waardoor Gazoz het goud binnenhaalde en Nespoli uiteindelijk het zilver pakte.