OS: Handbalsters in slotfase onderuit tegen Noorwegen

De Nederlandse handbalsters hebben hun vierde groepswedstrijd niet kunnen winnen. Tegen Noorwegen kon de wereldkampioen lang mee tegen de Europees kampioen, maar in de eindfase waren de Noorse dames net wat beter dan Oranje en wonnen ze met 29-27.

Oranje had de eerste drie groepswedstrijden gewonnen, maar dat was tegen de mindere tegenstanders in de poule. Tegen Noorwegen was het de eerste test voor de Nederlandse handbalsters en ze konden lang mee met Noorwegen al keken ze bij de rust nog wel tegen een achterstand aan van drie doelpunten: 16-13.

Na rust maakte Nederland de Noorse handbalsters het moeilijk en kwamen zelfs op voorsprong, maar in de slotfase was Noorwegen toch net wat sterker dan Oranje en wonnen ze uiteindelijk met 29-27 van Nederland. Oranje speelt maandag nog tegen Montenegro de laatste groepswedstrijd.