OS: Zverev slaat 'Golden Slam'-droom Djokovic kapot, ook dubbelgoud kan niet meer

De droom van een 'Golden Slam' is voorbij voor Novak Djokovic. Hij wilde na Steffi Graf de tweede speler ooit worden die álle Grand Slam-toernooien én olympisch goud won in één jaar, maar in de halve finales sneuvelde de Servische nummer één van de wereld.

Djokovic begon uitstekend tegen Alexander Zverev, maar de Duitse nummer vier van de plaatsingslijst kwam daarna op stoom. Hij vocht zich terug en met een overtuigende laatste set maakte hij het met duidelijke cijfers af: 1-6, 6-3, 6-1.

In de strijd om goud staat Zverev tegenover de Rus Karen Khachanov, die het niet heel moeilijk had met de Spanjaard Pablo Carreño Busta: 6-3, 6-3.
Voor Djokovic was het sowieso geen beste dag: samen met Nina Stojanovic verloor hij ook al in de halve finales van het gemengd dubbelspel, waarin de Russen Elena Vesnina en Aslan Karatsev te sterk waren: 7-6 (4), 7-5.

Het wordt in elk geval Russisch goud in het gemengd dubbelspel, want Vesnina en Karatsev spelen tegen Anastasija Pavlyuchenkova en Andrey Rublev. Zij wonnen met 5-7, 6-4 [13-11] in een thriller van de Australiërs Ashleigh Barty en John Peers.