OS: Tsjechoslowaaks feestje voor slalomkanoërs Prskavec en Grigar

Het laatste van de vier onderdelen bij het kanoslalommen op de Olympische Spelen is vrijdag afgewerkt. De K-1 bij de mannen stond op het programma en dat werd een heus feestje voor de Tsjechoslowaakse zusterlanden Tsjechië en Slowakije.

Hannes Aigner ging als vierde van de tien finalisten naar beneden en de Duitser noteerde een ijzersterke tijd, zonder straftijd op te lopen. Een paar boten later stond Jakub Grigar bovenaan de baan en de favoriet van het kanoslalomgekke Slowakije dook ruimschoots onder Aigner's tijd door.

De Amerikaan Michal Smolen leek Grigar's tijd serieus aan te vallen, tot hij bij het voorlaatste poortje stroomopwaarts bijna vast kwam te zitten en veel tijd verloor: hij werd vijfde. Veteraan Boris Neveu kwam ook tekort en daarna was het aan Jiri Prskavec.

De Tsjechische wereldkampioen was fenomenaal, maakte geen enkel foutje en verpletterde Grigar's tijd met dik drie seconden: goud voor Prskavec, zilver voor Grigar en brons voor Aigner - de laatste twee vielen in Rio met plek vier en vijf nog net buiten de medailles.