OS: Boogschieten blijft Koreaans goudfestijn

Ook op het individuele toernooi begint Zuid-Korea met een gouden medaille bij het boogschieten. Bij het vrouwentoernooi won San An van Elena Osipova na shootoffs. Ook in de halve finale had An al gewonnen via shootoffs, in een partij van zeer hoog niveau met onder andere 2 sets waarin ze 30 punten scoorde.

Tegen Osipova ging het moeizamer. De Koreaanse kende een zwakke start met een pijl in de acht, maar omdat de Russin Osipova ook twee keer in de negen schoot, kon het toch nog 28-28 worden. In de set daarna werd het 30-29 voor An, die opnieuw een hoog niveau liet zien in de eerste twee sets. Daarna ging het even wat minder. Osipova schoot de eerste 2 pijlen in de 9, maar An scoorde slechts 17 punten. Zo werd het 28-27 en 3-3.

Ook in de set erna had An het moeilijk, ze schoot geen enkele 10 en scoorde 27 punten. Osipova schoot net als in de tweede set naar 29 en zette An zo onder druk. An deed echter hetzelfde terug in de volgende set: 29-27 en geen pijlen in de 10 voor Osipova. De setstand was 5-5 geworden, en dus betekende dat tijd voor shoot-offs.

In de shoot-offs liet An een voorzichtige 10 zien, maar Osipova kon de druk niet aan en schoot een 8. De Koreaanse pakte zo goud voor Osipova. Lucilla Boari werd uiteindelijk de winnaar van het brons, nadat zij Osipova niet kon verslaan in de halve finale.