OS: Hockeyers geven overwinning in slotfase weg tegen Groot-BrittanniŽ

De Nederlandse hockeymannen hebben hun vierde partij op de Olympische Spelen niet weten te winnen. Tegen Groot-Brittannië verspeelde Oranje in de laatste tien minuten een 2-0 voorsprong en moesten ze genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Door het gelijkspel is Oranje wel verzekerd van een plaats in de kwartfinale.

Oranje zit voorlopig nog niet goed in het toernooi en ook tegen Groot-Brittannië konden de Nederlandse hockeyers niet overtuigen. Toch stond het bij rust 1-0 voor Nederland via Thierry Brinkman, maar vooral het voorbereidend werk van Jonas de Geus was prachtig om te zien. Hij plukte de bal uit lucht en na een snelle één-twee bediende hij Brinkman. Direct na de rust ging er eindelijk ook een strafcorner in voor de Nederlandse ploeg en leek Oranje een belangrijke overwinning te boeken.

Toch ging het nog mis voor de Nederlandse hockeyers. Tien minuten voor tijd verspeelde Oranje een 2-0 voorsprong. Sam Ward wist twee keer te scoren uit een strafcorner en in de laatste minuten kreeg hij nog een kans uit een strafcorner, maar ditmaal ging de bal er niet in. Ook Nederland kreeg in de laatste minuut nog een hoop strafcorners, vier in totaal, maar telkens gingen die er niet in waardoor Oranje genoegen moet nemen met één punt tegen Groot-Brittannië.