OS: Geen kans op brons voor Steenhuis, Korrel eruit zonder herkansing

Guusje Steenhuis heeft de kwartfinale bereikt op het olympisch judotoernooi. De judoka versloeg Anastasia Tsurchyn, een Oekraiense, na een waza-ari in de golden score. Steenhuis was de hele partij de betere, maar kon de defensie van de Oekrainse lang niet doorbreken, al draaide de Oekrainse af en toe na een aanval net op de buik. In de golden score lukte dat niet meer, en dus mag Steenhuis naar de kwartfinale. Vanaf daar maak je ook na een nederlaag nog kans op een medaille.

Michael Korrel is het niet gelukt om Karl-Richard Frey te verslaan. De Duitser won na waza-ari in opnieuw de golden score, nadat hij na een aanval Korrel goed door kon duwen. Korrel had weinig mogelijkheden om de Duitser goed vast te pakken en kan nu naar huis, herkansingen zitten er niet meer in door de vroege uitschakeling.

Update 06:15
Guusje Steenhuis is er niet in geslaagd om tot de halve finale te komen, waardoor de kansen op een finaleplaats voor Nederland in dit judotoernooi steeds kleiner worden. Steenhuis verloor op strafjes tegen de Koreaanse Woon, die veel actiever op de mat was, maar wel veel makkelijke aanvallen koos. De scheidsrechter koos echter toch voor de kant van de weliswaar wat goedkope aanvallen. Zo is er dus alleen nog kans op brons voor Steenhuis, als ze de volgende twee wedstrijden wint.

Update 10:18
Ook Steenhuis is klaar. In een partij tegen de Cubaanse Antomarchi verloor de Nederlandse op Ippon. In principe was Steenhuis een groot gedeelte van de partij zeker niet minder, maar na een score die net niet gegeven werd in het voordeel van Steenhuis verloor ze de partij op ippon in de golden score. Hierdoor is het toernooi voorbij en zijn er nog maar drie kansen op een medaille voor de Nederlandse judoequipe.