Meerderheid Amerikanen willen onderzoek naar BLM-rellen

Tweederde van de Amerikanen vindt dat het Amerikaanse Congres tijd moet gaan steken in de rellen rond de Black Lives Matter-protesten in 2020, zo blijkt uit een onderzoek van opiniepeiler Rasmussen. Alhoewel de media de protesten afdeed als 'voornamelijk vreedzaam', bleken vele toch te eindigen in massale brandstichting, plunderingen, mishandelingen en een totaal schadebedrag van meer dan twee miljard dollar.

Volgens een studie eindigden 574 demonstraties in geweld, waarbij meer dan tweeduizend politieagenten gewond raakten en 27 mensen stierven, waarna de afkorting BLM bij menigeen werd verbasterd naar Burn Loot Murder.

Minder dan de helft van de ondervraagden vindt dat het Congres belastinggeld zou moeten besteden om de 'bestorming van het capitool' op 6 januari 2021 te onderzoeken. 42 procent vindt een onderzoek totaal niet nodig.

Wens naar onderzoek breed gedragen
Steun voor het onderzoek naar het massale geweld dat losbarstte na de dood van George Floyd is aardig gelijk verdeeld over de verschillende bevolkingsgroepen in de VS. Zowel onder zwarten (64%), blanken (67%) als hispanics (66%) is een onderzoek naar de schokkende rellen zeer gewenst.

De Amerikaanse politiebond NPA staat volledig achter een onderzoek. "Als de burgemeesters van de steden direct de politie hadden opgeroepen om het geweld te beëindigen, was deze boodschap van onbestrafte wetteloosheid niet als een lopend vuurtje door Amerika verspreid", aldus de NPA.

"Het afgelopen jaar is de criminaliteit enorm toegenomen in de VS en de terughoudendheid van de politici om dit te stoppen heeft er onder andere voor gezorgd dat het politie-corps in grootte is verminderd, waardoor er nu een tekort aan aanwas van nieuwe agenten dreigt", zo eindigen zij hun verklaring.

Proletarisch winkelen
Een slogan van BLM was ondermeer 'Defund the Police', zij vonden dat de politie gekort moest worden op budget. Slechts twintig procent van de ondervraagden is het daarmee eens. Velen willen na alle rellen en de toegenomen criminaliteit juist een hóger politiebudget.

In San Francisco zijn de straffen voor winkeldiefstallen met een waarde onder de 950 dollar enorm gedaald. Die wijziging heeft ervoor gezorgd dat winkels leeg worden geplunderd, vaak onder toezicht van bewakers en personeel, die hun leven niet willen riskeren voor een paar honderd dollar aan goederen. Spullen, die later op de straten van San Francisco verkocht worden.


Rustig proletarisch winkelen (Bron: YouTube)


Proletarisch winkelen compilatie (Bron: YouTube)