Oprichter en oud-drummer van Slipknot Joey Jordison (46) overleden

Afgelopen maandag is drummer Joey Jordison, bekend van onder andere Slipknot en de Murderdolls, in zijn slaap overleden. Hij is maar 46 jaar oud geworden.


RIP Joey Jordison (Foto: Jeff Hahne/Getty Images)

Joey is geboren in Iowa, waar het tweede Slipknot album naar vernoemd is. Op 8-jarige leeftijd is hij begonnen met drummen. In 1995 heeft hij met een paar vrienden de band The Pale Ones opgericht, welke ze later hebben hernoemd naar Slipknot. Daar speelde hij tot eind 2013. Later heeft hij de band Scar the Martyr opgericht en speelde hij gitaar in de horrormetal band Murderdolls.

Ook is hij bekend van het spelen voor andere artiesten, vaak als sessie-artiest, voor bands zoals Rob Zombie, Metallica, KoRn, Ministry, Otep en Satyricon. In 2010 kreeg hij de prijs voor beste drummer van de afgelopen 25 jaar, van Rhythm magazine. In datzelfde jaar heeft hij de prijs binnen gehaald voor beste metal drummer voor de Drummies Award.

In 2013 heeft hij de prijs gekregen voor 's werelds beste metaldrummer door de lezers van Loudwire. In 2016 heeft hij zijn laatste prijs gekregen, de Golden God Award tijdens de Metal Hammer Golden Gods Awards.

In januari 2018 heeft hij openbaar gemaakt dat hij al sinds 2010 last had van acute transversale myelitis, een ziekte verwand aan Multiple Sclerosis. Hierdoor verloor hij de controle over zijn linkerbeen waardoor drummen niet meer mogelijk was.

In een verklaring van zijn familie, staat het volgende: "Joeys dood laat ons achter met een gebroken hart en een gevoel van onbeschrijfelijk verdriet.  Degenen die Joey kenden, herinneren zich zijn gevatte humor, zijn warme persoonlijkheid, zijn gigantische hart en zijn liefde voor alles wat met familie en muziek te maken heeft."

Joey Jordison wordt in besloten kring begraven.