Samurai Warriors 5 is uitgebracht

Koei Tecmo en ontwikkelaar Omega Force hebben Samurai Warriors 5 uitgebracht voor Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. De game is ook door middel van Backward Compatibility te spelen op PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

"De originele Samurai Warriors kwam 17 jaar geleden uit, en voor mij is het geweldig om te zien hoe de serie getransformeerd is vanaf het eerste deel tot aan het geweldige Samurai Warriors 5", zegt Hisashi Koinuma, Producer, President en Chief Operating Officer (COO) van Koei Tecmo Games die vanaf dag één aan het roer staat van de serie. "Ik hoop dat iedereen klaar is om aan de slag te gaan met een Samurai Warriors zoals nooit tevoren!"

Samurai Warriors 5 speelt zich af richting het einde van de Ōnin War, gedurende de Sengoku periode, en vertelt het verhaal van twee belangrijke militairen uit deze tijd: Nobunaga Oda en Mitsuhide Akechi. In de game zijn verschillende tijdperken verwerkt, waaronder de jongere jaren van Nobunaga toen hij bekend stond als de ‘Grote Dwaas van Owari’ en de turbulente periode in aanloop naar het Honnō-ji-incident.

Hordes vijanden omver blazen is nu nog gevarieerder geworden vanwege de nieuw toegevoegde Musou-acties, zoals de nieuw ontworpen Musou Frenzy Attacks en Ultimate Skills. Alle acties worden weergegeven in de stijl van een Japans inktschilderij. De met elkaar verweven verhalen van Nobunaga en Mitsuhide worden verteld als een Japanse boekrol uit de Sengoku periode.

Alle personages zijn opnieuw ontworpen en herdacht om ze passend te maken in de Sengoku periode. In totaal heeft Samurai Warriors 5 27 speelbare personages en 10 zij-personages inclusief nieuwe en terugkerende personages; van Ieyasu Tokugawa en Hideyoshi Hashiba tot Nō, en Yoshimoto Imagawa.

Er komen nog twee DLC-packs aan die in augustus losstaand of als onderdeel van een Season Pass verkrijgbaar zijn. DLC 1 komt inclusief drie nieuwe scenario’s, drie nieuwe paarden en twee wapensets. DLC 2 voegt drie nieuwe scenario’s, nog drie paarden en drie nieuwe wapensets toe.