OS: Biles doet niet mee aan meerkampfinale om mentale redenen

De Amerikaanse turnkampioene Simone Biles (24) komt niet in actie op de individuele meerkampfinale. Nadat de turnlegende zich gisteren al vanwege mentale problemen terugtrok uit de teamfinale in Tokio bevestigde de Amerikaanse turnbond vandaag dat Biles ook de individuele finale van donderdag laat schieten.

In een kort persbericht geeft de Amerikaanse turnbond meer tekst en uitleg bij het terugtrekken van Biles, de titelverdedigster in de allroundcompetitie. "Na verdere medische evaluatie heeft Simone Biles beslist om niet deel te nemen aan de allroundfinale van morgen", lezen we. "We steunen deze beslissing volledig en en juichen haar moed toe om prioriteit te geven aan haar mentale welzijn. Haar moed laat nog maar eens zien waarom ze een rolmodel is voor zo veel mensen."

Voorlopig staat ze nog wel ingeschreven voor de individuele toestelfinales. We zullen later horen of ze daar wel of niet aan gaat meedoen. Jade Carey, negende in de kwalificaties en derde Amerikaanse zal Biles vervangen in de meerkampfinale.