OS: Amerikaanse dubbelslag, maar verder ook tegenvallend in zwemfinales

Yui Ohashi heeft na de 400 meter wisselslag ook de 200 meter wisselslag op haar naam geschreven. De Japanse zwemster wist in een eindsprint de Amerikaanse dames Alex Walsh en Kate Douglass te verslaan, die tevreden moesten zijn met zilver en brons, wat toch wat tegenvallend was voor de Amerikanen.

Naast de finales werden er ook halve finales gezwommen. De vierde sessie van de avond was de 200 meter vlinderslag voor vrouwen. Een heel spannende sessie was het niet door het matige deelnemersveld, wat ervoor zorgde dat iedereen die de series zwom ook de helve finale mocht zwemmen.

Daarna was het een sessie voor de mensen met goed zitvlees, want eerst kwam de 1500 meter vrije slag voor vrouwen, opgevolgd door de 4x200 vrije slag voor de mannen. Bij de vrouwen was Katie Ledecky uiteraard de snelste over 1500 meter., de hele wedstrijd lag ze ruim voor op de rest. Achter haar startte haar landgenote Erica Sullivan rustig aan, maar kwam er goed doorheen, zodat de VS op 1 en 2 eindigden. Sarah Köhler werd derde.

De 4x200 vrije slagestafette was spannender, de Britten en Amerikanen maakten er de eerste 400 meter een gelijk opgaande show van. De derde zwemmer was Zach Apple, die eerder deze sessie al de finale op de 100m miste, en nu hier ook kapot ging op de 200 meter. De Amerikanen kwamen hierna niet meer in de buurt en de Britten wonnen uiteindelijk ruim. De VS haalde zelfs niet eens een medaille, zij moesten het Russische team van het ROC en Australië voor laten gaan.