FOK! Wat een weer: hier en daar een bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)

De zon schijnt vandaag af en toe en in de loop van de ochtend leeft de buiigheid vooral in het westen en noorden op. In het noorden is er een kans op onweer. In de rest van het land komt vanochtend slechts lokaal een bui voor, maar neemt de kans op een bui in de middag en avond eveneens toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot ca. 22°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en landinwaarts overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, later krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en hebben vooral het noorden, midden en westen nog met enkele buien te maken. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidwestelijke wind is boven land meest matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, mogelijk hard, 7 Bft.

Donderdag overdag zijn er flinke perioden met zon, vooral in het noorden en westen. Met name landinwaarts komen enkele lichte buien voor. De middagtemperatuur is ca. 21°C. Er staat een enigszins vlagerige west- tot zuidwestenwind. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied af en toe hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Zonsopkomst in Haps (Foto: Charged)
Zonsopkomst in Haps (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.