FOK! Wat een weer: (onweers)buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is er vrij veel bewolking en buien boven het noordoosten trekken geleidelijk weg. Verder is het in de vroege ochtend op veel plaatsen nevelig. In de loop van de ochtend bereiken nieuwe buien het zuidwesten, die zich geleidelijk uitbreiden over het westen. In de middag ontstaan in het hele land stevige onweersbuien. Bij deze buien kan veel neerslag in korte tijd vallen en ook hagel en windstoten zijn niet uitgesloten. In de avond houden de buien aan, al nemen ze wel geleidelijk in aantal en activiteit af. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot 23°C in het zuidoosten en oosten. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Komende nacht overheerst de bewolking kan er vooral in de kustgebieden nog steeds een bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Woensdagochtend komen er vooral in het westen enkele buien voor, in de middag is ook elders weer een bui mogelijk. Tussen de buien door is ook de zon af en toe te zien. De maximumtemperatuur ligt rond 20 °C. De zuidwestenwind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig, 5 tot 6 Bft, later mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Purmezon (Foto: Pukeko)
Prachtig weerje nabij Purmerend. (Foto:Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.