OS: tafeltennisster Eerland uitgeschakeld in achtste finales

Britt Eerland heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de laatste zestien van het tafeltennis toernooi. De 27-jarige Nederlandse keek na drie games tegen een 0-3 achterstand aan, maar draaide de wedstrijd volledig om in haar voordeel en won de wedstrijd met 4-3 (9-11, 3-11, 7-11, 11-6, 11-5, 11-8, 11-7)

Eerland hoefde dankzij haar plaatsing pas in de derde ronde in actie te komen en moest daarin tegen de Egyptische Dina Meshref, de nummer 36 van de wereld. Eerland, twaalf plaatsen hoger op de wereldranking, had in de eerste drie games geen antwoord op het spel van Egyptische.

Het leek een snel einde te worden voor Eerland, maar de Nederlandse richtte zich op en knokte zich knap terug in de wedstrijd. Ze won met overtuiging game 4, 5, en 6 en in de beslissende game kwam ze vroeg op voorsprong en wist haar voorsprong te behouden, waardoor de 27-jarige tafeltennisster bij de laatste zestien staat van het tafeltennistoernooi.

Update 13.33

Eerland heeft zich niet weten kwalificeren voor de kwartfinales bij de dames. De Nederlandse begon in tegenstelling tot aan haar eerdere partij nog goed tegen Hoi Kem Doo. Ze won de eerste game en vooral in de langere rally's had de Nederlandse de overhand.

Na de eerste game kwam de Hongkongse tafeltennisster beter in haar spel en vooral in het begin van de games liep ze uit. Eerland kwam telkens iets terug in de games, maar Kem Doo had trok telkens aan het langste eind en won de wedstrijd met 1-4 (13-11, 5-11, 8-11, 9-11, 8-11)