Islam-critica met mes aangevallen in Hyde Park

Een vrouw met een Charlie Hebdo t-shirt aan is in het Londense Hyde Park aangevallen bij Speakers' Corner, een bekende plek in het park waar het recht op vrije meningsuiting nog zou moeten gelden.


Aanval op islamcritica Tash (Bron: YouTube)

Volgens diverse bronnen gaat het om de 39-jarige Hatun Tash, een prediker en lid van Defend Christ Critique Islam, een kerkgenootschap dat probeert om het evangelie over te brengen aan moslims. Vorig jaar werd zij al door de politie uit het park verwijderd omdat moslims aanstoot namen aan haar Charlie Hebdo t-shirt.

Door haar constante kritiek op de islam is zij in de moslimwereld een omstreden figuur en er gaan bij moslimactivisten zelfs geluiden op om haar te weren van Speakers' Corner. Dat laatste lijkt nu met geweld gebeurd te zijn.

Lees ook: Frankrijk neemt wet aan tegen islamisten als reactie op terroristische aanslagen

In video is te zien dat Tash bij een groepje discussiërende mannen staat en vanuit het niets wordt aangevallen. De Britse politie heeft in een verklaring laten weten dat zij met lichte verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht. Naar de verdachte wordt nog gezocht, het gebruikte mes is gevonden.

De redactie van het satirische blad Charlie Hebdo werd in 2015 in Parijs slachtoffer van een aanslag door islamitische extremisten, omdat het blad een spotprent over de profeet Mohammed had gepubliceerd. Twaalf mensen kwamen door die terroristische aanslag om het leven.