OS: 3x3 basketballers houden zicht op halve finales na zege op Polen

Na het verlies tegen de Belgen eerder op deze derde olympische dag, hebben de 3x3 basketballers hun tweede wedstrijd van de dag wel gewonnen. Na verlenging werd het tegen Polen 22-20 voor de Nederlanders. Na zes van de zeven wedstrijden staan de basketballers nu tweede, een plaats die rechtstreeks toegang geeft tot de halve finales.

Dinsdag staat de laatste wedstrijd op het programma, dan treft het de nummer vier in de poule: Letland Nadat Ross Bekkering geblesseerd was uitgevallen in de wedstrijd tegen België, was het nog maar de vraag of hij weer op het veld zou staan tegen Polen. Uit onderzoek bleek dat het slechts ging om een vinger uit de kom. De vinger is teruggezet en Bekkering kon weer meedoen. 

Met een ingetapete vinger begon Bekkering aan de wedstrijd en waren de 3x3 basketballers weer compleet. Ook met een wissel ging de overwinning op Polen niet van harte. Oranje verspeelde een 13-8 voorsprong, maar sloeg via Dimeo van der Horst met twee punten toch nog toe in de verlening.

Het olympische toernooi valt zwaar voor de 3x3 basketballers. Slager: "We hebben tien wedstrijden in vijf dagen. Het is al zwaar met z'n vieren, moet je nagaan als je met z'n drieën moet spelen." Het medicijn om dit olympische toernooi goed door te komen? "Goed eten, rusten en een pak slaag uitdelen", aldus Voorn.

De basketballers spelen tot nu toe een goed olympisch toernooi, van de zes wedstrijden won Oranje er vier. Servië heeft zich met zes overwinningen uit zes wedstrijden al geplaatst voor de halve finales. Na de overwinning op Polen lonkt de halve finale voor Nederland. De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales, terwijl de nummers drie tot en met zes een tussenronde wacht. China en Japan bungelen onderaan met allebei twee punten uit zes gespeelde wedstrijden.