OS: Waterpolosters geven overwinning uit handen

De Nederlandse waterpolosters zijn hun olympisch toernooi begonnen met een nederlaag tegen Australië. Ondanks een zeer sterke eerste helft kon Nederland geen vuist meer maken in de tweede helft, waardoor Australië alsnog de overwinning pakte. Uiteindelijk won Australië met 15-12 (3-3, 2-5, 5-2, 5-2).

Aan het begin van de wedstrijd had Nederland zichtbaar moeite met het zeer fysieke spel van de Australiërs, maar was het verdedigend goed genoeg om de eerste periode nipt de overhand te houden. In de tweede periode kwam Nederland aanvallend ook goed op gang en belandde de bal vaker in het Australische doel, waardoor Nederland zelfs even op vier punten voorsprong kwam. Aan het einde van de eerste helft was het momentum echter helemaal verdwenen en vanaf de derde periode kon Nederland niets meer inbrengen tegen het Australische spel. Mede door gaten in de verdediging en veel missers in de aanval kon Australië de achterstand ombuigen in een voorsprong.

28 juli om 12:50 speelt Nederland tegen vicewereldkampioen Spanje. Een overwinning is nodig om een kans op de groepswinst en een vrije route naar de halve finale te behouden.