OS: Badloe derde na tweede dag na diskwalificatie, Bouwmeester stijgt

Kiran Badloe gaat na zes races aan de leiding in de RS:X-klasse. De Nederlandse windsurfer won vandaag de vierde race en werd tweede in de vijfde race.. De laatste race was weer een mindere, hij werd zesde.  In het klassement heeft hij nu een punt voorsprong op de Italiaan Mattia Camboni.

Marit Bouwmeester had een betere dag dan gisteren in de Laser Radial. De regerend olympisch kampioene werd zevende in de eerste race vandaag, terwijl ze tweede werd in de tweede race. In het algemeen klassement staat de Nederlandse nu inmiddels vijfde. De Noorse Line Flem Houst gaat aan de leiding.

Windsurfer Lilian de Geus kan zich nog niet mengen in de strijd om de medailles. De regerend wereldkampioene bezet na zes races de zevende plek. De Geus werd achtste in de eerste race vandaag. In de race erna wist ze zichzelf te verbeteren door als derde te finishen. De derde race werd ze echter slechts elfde. Na de tweede dag gaat de Britse Emma Wilson aan de leiding. De Française Charline Picon, de olympisch kampioene van vijf jaar geleden, staat tweede.

Update 12:58 uur

Badloe is voor de vijfde race in de RS:X-klasse gediskwalificeerd. Dat heeft de jury bepaald na protest van de Italiaan Mattia Camboni. De Italiaan was van mening dat de Nederlander hem te weinig ruimte gaf bij de bovenste boei.

Door de diskwalificatie zakt Badloe van de eerste naar de derde plek in het klassement na zes races.