Ziggo Sport koopt rechten Ligue 1; verlengt rechten IndyCar, Formule E & Six Nations

Ziggo Sport gaat vanaf komend seizoen wedstrijden uitzenden van het Franse voetbal. De zender sleepte de uitzendrechten van de Franse voetbalcompetitie, de Ligue 1 binnen voor drie jaar. Tot 2018 was de Ligue 1 te zien bij Eurosport, maar de laatste jaren was de liefhebber van het Franse voetbal veroordeeld tot illegale livestreams.

De sportzender had wat dreunen te verwerken. Ze raakten de F1 en vanaf 2022/2023 ook de Premier League kwijt aan Viaplay en de NBA is vanaf komend seizoen te zien bij ESPN. Vandaag kwam er goed nieuws over de aankoop van diverse sportrechten. 

Ziggo Sport verlengde ook de uitzendrechten voor de IndyCar series, de Formule E en het Six Nations Rugby voor meerdere jaren. De sportzender gaat in zijn programmering meer tijd besteden aan de IndyCar series. Deze raceklasse, waarin de Nederlander Rinus van Kalmthout dit jaar zijn eerste race won, wint steeds meer aan populariteit.

Naast de IndyCar series en de Formule E, met daarin de Nederlanders Robin Frijns en Nyck de Vries, zal Ziggo Sport ook de W-Series (met Beitske Visser), DTM, Supercars, Porsche Carrera Cup, Ferrari Challenge en WRC blijven uitzenden.

Ook het jaarlijkse grootste rugbytoernooi ter wereld, de Six Nations, is in februari 2022 weer op Ziggo Sport te zien. Ook de vrouwentoernooi zal worden toegevoegd aan het uitzendschema. 

Tot slot hadden ze ook te melden dat ze de BNXT League gaan uitzenden. Een nieuwe basketbalcompetitie met clubs uit Nederland en België. Vanaf februari 2022 zal zullen ruim dertig duels uitgezonden, waaronder iedere vrijdagavond en de playoffs.