OS: Zwetsloot 5e in Streetfinale skateboard, jongste gouden medaillewinnaar ooit

Roos Zwetsloot is tijdens de finale op het onderdeel street 5e geworden. Ze ging aan het begin aan de leiding, maar moest uiteindelijk een nulscore optekenen, waardoor de medailles uit zicht waren. Nishiya Momiji pakte het goud, met haar 13 jaar is ze de jongste winnares van goud op de spelen ooit.

De finale bestaat uit 2 runs en 5 tricks, waarvoor je kunt scoren. De beste 4 scores tellen voor de eindscore. De runs van Zwetsloot waren sterk, waarna ze aan de leiding stond. Bij de eerste trick gingen er veel onderuit, maar Zwetsloot niet, waardoor zij op een score van 11.26 kwam.

Daarna ging het echter alsnog mis. Zwetsloot viel bij de volgende vier tricks elke keer, waardoor ze vier keer nul punten haalde. Er waren vier dames die die wel vier serieuze scores noteerde, waardoor het om de medailles tussen die vier ging. De Amerikaanse Sablone stond vierde, maar viel bij haar laatste trick. Dit gold ook voor de Braziliaanse Leal, waardoor het goud in ieder geval naar Japan ging. Het ging tussen Momiji, die wel een serieuze poging deed om haar score te verbeteren en dat lukte. Haar eindscore was 15.26. Nakayama probeerde het daarna nog, maar ook bij haar ging de trick de mist in. Zij pakte daardoor het brons achter Leal.