OS: Hockeysters overtuigend langs Ierland

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen. Ierland werd met 4-0 verslagen, al bleef het lang 1-0 staan dankzij een uitblinkende Ierse keepster Ayeisha McFerran. In het laatste kwart nam Nederland alsnog ruim afstand van de Ierse hockeysters.

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Ierland. De Nederlandse hockeysters kwamen al snel op een 1-0 voorsprong dankzij Felice Albers en gezien de krachtsverhouding tussen de beide ploegen leek een grote winst voor Nederland voor de hand liggend, maar tot aan het laatste kwart bleef het 1-0 staan dankzij een uitblinkende McFerran.

In het vierde en laatste kwart zou Oranje alsnog een ruime overwinning pakken tegen de Ierse hockeysters. Malou Pheninckx maakte de 2-0 en daarna scoorden ook Laurien Leurink en Frédérique Matla (strafcorner) nog.

In de groepsfase speelt Oranje nog duels met Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Duitsland, voordat de kwartfinales beginnen met uit beide poules de beste vier landen. Het eerste duel werd met 5-1 gewonnen van India.